Tor Birkeland fikk sjansen og vant doblet utgang

 

Fra den spennende rundekampen mellom Kristiansand og Arendal kommer dette spillet hvor det ble meldt tøft i sonen og satt press på motspillet.

 Det var en tøff avgjørelse av Espen å melde 4 spar på sin balanserte hånd, men det kan jo se ut som det er en slags dobbelt-tilpass så han tok en kalkulert risk.

Som vi ser er kontrakten fortapt med en taper i hjerter og ruter samt kløver ess og en stjeling i kløver. Men det er ikke alltid så lett.

Utspillet fra vest var ruter ess og vi kan vel ikke klandre han at han valgte å fortsette med ruter konge som ble trumfet hos Tor.

Fortsettelsen var spar til ess og spar til kongen. Da den fargen løste seg begynte dette å se lyst ut for Birkeland.

Hva kunne vest ha for sitt hopp til 4 hjerter? En veldig sterk hånd kunne det ikke være så det var høyst sannsynlig en fordelingshånd. Tor fortsatte derfor med en liten kløver fra hånden og ba om damen fra nord, øst vant med esset og fortsatte med hjerter 9 som løp til damen hos vest.

Mer hjerter vant Tor før han trumfet seg tilbake i hjerter og ba om kløver 10 som han lot seile. Dermed var kontrakten i hus med en taper i hver av sidefargene.

790 ga selvsagt masse imp til Arendal.