Kristoffer Hegge som Zia

Jeg har den siste tiden skrevet litt om Zia som litt vel ofte benytter sitt «hemmelige» våpen hvor 1NT ikke betyr 1NT. Selv om det var ment litt kritisk må jeg le litt når jeg ser spill som dette hvor artiklene tydeligvis heller var til inspirasjon og lærdom for nye spillere.

Kristoffer satt i vest på dette spillet fra en lagkamp

Som vi ser meldte han inn 1NT som viser 15-18 over syds sparåpning. En klassisk Zia-psyk hvor man i gunstig sone etter at makker har åpnet med pass går inn med 1NT på en fordelingshånd hvor man har en ganske sikker fluktrute hvis makker skulle finne på å melde!

Nord må ha trodd det var syd som psyket ettersom han ikke meldte mer, personlig hadde jeg ikke latt motparten spille 4 hvis jeg så ned på nords hånd og makker åpnet meldingene, men dette er ett godt eksempel på hvordan en slik zia-nt fungerere. Selv de beste mister hodet og her ble det stor blink da Hegge fikk lov å spille 4 som han vant med 11 stikk!

Ved det andre bordet rotet ØV seg vekk og endte i 5 i stedet for hjerterkontrakt. Det ga mange beit og Hegge vant 13 imp etter å ha lekt Zia!

Zia