Spilleføring – ser du varianten?

Det serveres god mat i Kristiansand Bridgeklubb

Juleavslutningen i Kristiansand BK var trivelig hvor både store og små fikk spilt bridge. Turneringen ble vunnet av Helge Stornes tett fulgt av Harald Gjellestad.

Resultat

Men på dette spillet var det ikke den våkne som kom best ut av det!

Som vi ser ble SYD spillefører i 3NT etter at øst åpnet med 1♠. spar 3 i utspill fra vest vinner øst med esset og han fortsetter med spar dame til din konge.

Hvordan spiller du kortene videre?

Skal vi lykkes må ruter konge være hos øst, noe vi har gode sjanser for etter åpningsmeldingen. Ja, så da er det vel bare å spille kløver til kongen og la ruter dame seile?

Nei så lett er det selvsagt ikke, hva om ruterfargen sitter fordelt 4-1. Skulle øst ha singleton ruter konge vil vi ved å spille ruter dame fra nord etablere stikk til vest!

På den annen side må vi starte med ruter dame hvis øst har K 9 x x for å kunne finesse både konge og nier!

Hva er så størst odds? Vi vet øst har 5-kort spar og vest 3-kort. Det er derfor større sjanse for at ruterlengden er hos vest.

Det var dette Snorre Aalberg også fant ut da han fortsatte med kløver til kongen og ba om liten ruter fra nord, da øst fulgte med sekseren la Snorre knekten.

Men dette var ikke dagen for å tenke dypt, kortene var fordelt som dette

Ruteren var fordelt 4-1, men dessverre for Snorre kostet det han kontrakten da øst nå stoppet ruteren og han bare fikk 3 stikk i ruter, 2 i kløver, 1 i spar og 2 i hjerter.

Den litt mer urutinerte spillefører ville ikke sett varianten og vunnet sin kontrakt.