Reisinger | Boye og Espen med motvind i finalen – ble nr. 4

Espen og Boye

Det var spennende å følge Boye og Espen spille seg igjennom finalen av Reisinger. Det var bittert det ikke holdt helt inn denne gangen, men 4. plass står det selvsagt respekt av selv om de ledet helt til siste finalesesjon!

Resultat

Jeg synes de delvis satt i motvind i finalen og dette spillet var ett som dessverre ikke falt heldig ut.

Espen ble som SYD spillefører i 6 etter ett bra meldingsforløp. Utspillet fra Gawrys i vest var spar dame! Dette blir opplyst å være standard, du tar esset og øst følger.

Espen fortsatte med spar i andre stikk, noe overraskende vant Gawrys med spar konge og fortsetter med ruter, øst følger fortsatt lavt!

Hvordan ville du spilt herfra?


Espen fortsatte med ess-konge i hjerter, da begge motspillerne fulgte måtte han velge om han skulle spille på trumfen 3-2. Da vinnes kontrakten ved å stjele god hjerterfargen, men man må ta finessen i kløver på grunn av dårlig kommunikasjon mellom hendene!

Men det var en sikrere vei hjem ved kryss-stjeling, men da måtte Espen få med seg de to sorte stikkene. Han spilte derfor kløver til esset, spar 10 med avkast av kløver. Nå kunne resten krysses til 12 stikk, men det var ikke helt sånn da kortene så ut som dette

Gawrys sitt «standard» utspill var av det lure slaget, det ga Espen en loosing option og nå kunne Klukowski trumfe spar 10 og notere en beit.

Som vi ser kunne kontrakten gått hjem ved å vinne utspillet med spar for så å spille ess-konge i hjerter fulgt av hjertet til stjeling, ruter til hånden følges av nok en hjerter til stjeling. Nå går en trumf til hånden og det trekkes en runde trumf til.

Nå spilles en spar og kontrakten er sikret med godspilt hjerter og tre sorte stikk. Det er vel kun hjerteren 5-1 som knekker den planen.

Uheldig for våre gutter at Gawrys traff med sitt psyke-utspill og ga Espen feil inntrykk av kortenes plassering.  

 

3 Comments

  1. Og det mest irriterende var at på det andre bordet ble det meldt 3 ruter – med 11 stikk. Så det hadde holdt til gevinstspill med å melde f.eks 2 hj med 10 stikk

  2. Ingen grunn til å bli særlig overrasket over at Gawrys hadde Kongen. Ingen regler uten unntak, og særlig ikke mot slem. Med J10x i spar på hånden bør man ta dette spardame-utspillet med en klype salt. Men at utspillet skulle være fra 6-kort-farge var uflaks!

    Ellers all honnør til Gawrys som stikker kjepper i hjulene med utspillet sitt, og som også holder kjeft over ruteråpningen 🙂

    Kristoffer

Kommentarer er lukket.