Boye Brogeland med kreativt krumspring i Nationals

Semifinalen i Resinger består av 20 lag som kjemper om å slå seg videre blant de 10 beste som får spille finalen i morgen.

I første runde av semifinalen var det duket for et norsk oppgjør da lag Diamond og lag Aa møttes. På dette spillet fikk vi se hvordan Boye spiller Board a Match (lagturnering med parscore).

Du kan få prøve deg, hvordan håndterer du Boyes kort etter at makker åpnet 1NT (15-17) og du har valgt å si stayman hvorpå makker benekter major med 2?  Hva er din neste melding?


Det finnes argumenter både for 2NT og 3NT. Med parscore heller de fleste mot 2NT. Men Boye tenkte annerledes, han meldte 2 som i utgangspunktet viser begge major og ber makker velge. Nå gikk det pass rundt, men hadde Espen preferert til 2 ville Boye korrigert til 2NT.

Ved det andre bordet spilte Allan Livgård 1NT med 8 stikk for 120, derfor var det avgjørende hvor mange stikk Boye vant i 2 hjerter. Hele spillet så slik ut

Motspillet startet med ruter knekt til blindemanns konge. Hjerter 9 fikk så løpe til knekten. Vest fortsatte med en liten ruter til kongen. Boye fortsatte med enda en finesse i hjerter som vest vant med kongen. Nå fulgte kløver ess og kløver til kongen hos nord.

Men Boye hadde kontroll ha hjerteren var fordelt 3-3 fikk han satt opp sitt niende stikk i ruter for 140. Det ga vunnet spill og 1-0 til Boye!

Det kan se ut som kløver i utspill, eller å snu kløver ess da vest kommer inn på hjerter knekt vil holde kontrakten nede på 8 stikk, men Boye ville vunnet sine 9 stikk uansett motspill ved å beholde en trumf hos syd da han etablerer ruterstikket.