4 divisjon | Finn Nilsen griper sjansen når den byr seg

Finn Nilsen

Finn er en gammel traver. De siste årene har han ikke spilt så mye utenfor Kvinesdal, men at han fortsatt har god takt i spilleføringen fikk vi sett på dette spillet fra 4-divisjon.

Litt originalt ble sluttkontrakten 2♦ av Finn som SYD. Det ser ut som kontrakten er rimelig dødsdømt, men så er det slik at kortene skal spilles.

Utspillet var kløver dame som kongen tok seg av. Ruter fra nord stakk øst med kongen og fortsatte med kløver 10 som løp til esset hos nord.

Nok en ruter gikk til 10, 4 knekt. Nå skulle vest vridd spar 10 slik at han får spilt spar to ganger igjennom med kløver knekt som inntak.

Men vest lot seg friste av det godspilte stikket i kløver og hentet kløver knekt. Så kom spar 10 i vri som fikk løpe til kongen hos Finn.

Han fridde seg med enda en ruter og heldigvis satt fargen fordelt 3-3, øst kom inn på esset i denne posisjonen.

Øst var delvis innspilt og ble usikker hva beste motspill var.

Makkeren hadde tross alt meldt 1NT så øst håpet makker hadde hjerter knekt og fridde seg med hjerter 10.

Finn stakk med knekten og kunne nå fortsette med hjerter til kongen. Når fargen var fordelt 3-3 fikk han kastet en spar på hjerter 6 og vant dermed sin kontrakt med 8 stikk!

Øst skulle tenkt litt lengre. Det var ganske sjansebetont i lagturnering å vri hjerter. Risikoen er nå at man taper både hjerterstikket og setter opp hjerteren til avkast av spar!

Det er 100 % sikkert beit ved å fri seg med spar ess og ny spar. Spillefører vinner ett stikk i spar men må fortsatt tape ett i hjerter.