4 divisjon | Ett spennende motspill

4 divisjon er i gang. I Vest Agder er 20 lag samlet på Lindesnes Havhotell. Mange spennende spill er allerede gjennomført, dette synes jeg var ekstra spennende å se nærmere på.

Alle ble spillefører i 3NT som SYD, rundt halvparten vant sin kontrakt resten gikk beit.

Atle Stray – Inger Lene Hangeland fant den enkle veien til beit da Atle startet motspillet med spar til esset hos Inger Lene. Spar 8 i retur til damen lot Atle vinne stikket.

Nå var det ikke lengre mulig for spillefører å vinne sin kontrakt da forbindelsen i spar var intakt for motspillet.

Pent motspill!


Men la oss se litt nærmere på spillet hvis vest spiller ut hjerter dame.

Tieren kommer på fra øst og syd stikker med kongen. Nå er kontrakten safe hvis ruteren gir fem stikk ved å ta ruterstikken og fri seg i hjerter. Vest kommer inn, men må gi spillefører en fordel i spar eller kløver som gir hjemgang.

Dessverre kaster vest hjerter på andre ruter. Syd tar også for en ruter til med nytt avkast i hjerter fra vest. Nå følger hjerter konge og ny hjerter. Igjen må motspillet være på vakt, øst må kaste to kløver.

Vest vrir spar til esset hos øst som spiller spar 8 tilbake. Nå er andre avgjørende posisjon for motspillet.

Hvis vest lar spar knekt vinne stikket har de overganger til beiten, men hvis vest stikker med kongen og spiller ny spar er spillefører hjemme.

Posisjonen ser du her

Til venstre ser vi hvor vest lasjerte sparfargen, til høyre hvor vest stakk og spilte ny spar.

I begge posisjoner trenger syd tre stikk til for å vinne kontrakten.

Til venstre har han ingen sjanse ettersom øst har en spar som overgang til vests farge. Men til høyre kan syd bare spille ruter knekt og ny ruter. Øst kommer inn på tieren, men må spille tilbake fra kløver konge!

Krevende, men morsom posisjon!