Vinner du denne utgangen?

Fra en klubbkveld i Kristiansand BK har jeg hentet dette spillet hvor spillefører ikke grep den sjansen han fikk – skulle han fått det til?

Som vi ser ble SYD spillefører i 4 etter ett litt utradisjonelt meldingsforløp. Kløver knekt i utspill gikk til esset hos øst som fortsatte med kløver til kongen hos syd.

Utfra meldingene var det ganske sikkert at spar ess var hos vest, spillefører fortsatte derfor med spar 10 som damen fra vest tok seg av.

Nå kom ruter konge i vri, ser du hvordan syd kan vinne sine 10 stikk?

Dette er en ganske enkel krysstrumfing. For å vinne kontrakten må du har en hyggelig sits. Ettersom du bare mangler 9 og knekt av store hjerter er det en fair sjanse å satse på at du får krysset deg til 8 trumfstikk som sammen med kløver konge og ruter ess gir 10.

Du skal derfor ta for ruter ess og spille ruter til stjeling. Spar til stjeling fulgt av ruter til stjeling. Nok en spar stjeles før ruter stjeles med kongen. Spar går så til trumf 10, når øst ikke har hjerter knekt gikk dette rett så fint og du noterer hjemgang ved å stjele enda en ruter med hjerter ess før hjerter dame gir det tiende stikket.

Alf Terje Albert krysset seg frem til 10 stikk etter nesten samme spilleføring og vant dermed 10 imp i sin kamp da den andre spilleføreren satset på jevn sits i trumf etter å ha spilt seg hjem i trumf og sett spar knekt falle i andre runde.

Nå skal det sies at både øst og vest kunne beitet kontrakten ved å spille hjerter, men bridge handler om å ta de mulighetene som byr seg. Det er ikke alltid så lett å treffe riktig motspill.