Kristoffer Hegge har sendt reisebrev fra Nærbø Giganten

Nærbø Giganten 2017 ble en fin turnering med 34 makkerpar. Dette er en av landsdelens flaggskip på turneringsfronten og kan absolutt anbefales.

Årets turnering ble vunnet av John Helge Herland og Ståle Frøyland.

Se resultatet HER

Kristoffer Hegge har lenge vært en av våre mest lovende spillere. VM gullet fra junior lag står seg godt, og når vi ser han jevnlig kjemper om medaljer også i åpen klasse vet vi det er snakk om en klassespiller. Kristoffer nådde ikke helt opp i årets Nærbø-gigant, men han har sendt oss ett lite reisebrev med ett spill hvor underholdningsverdien var større enn de sportslige prestasjonene.


Hei Nils.

Sender en liten historie fra helgas turnering på Jæren. Først og fremst fordi jeg vil skryte av turneringen. Det var mange par samlet, meget hyggelig folk, turneringsleder som har full kontroll fra start til mål, spurtpremier i nesten hver runde. Gode premier var det også, men det fikk jeg ikke utbytte av denne gangen.

Anbefaler alle som liker å spille bridge prøve seg på giganten neste år!

Tar også med et spill som gjenspeiler litt hvorfor jeg og Bassen (Jan Erik Olsen) havnet utenfor premierekka.

Jeg meldte inn 2 spar som er multilandy. Kanskje ikke helt etter boka, men man kan også ha 4-1-4-4 og 1-4-4-4 i multilandy hvis man har avtalt det. 2NT fra makker er minorpreff med bedre kløver enn ruter, mens 3 kløver er minorpreff med bedre ruter enn kløver. På den måten skal det godt gjøres å ikke finne 8-kort tilpass.

3 var en lebensohlvariant og viste ca. invitt.

Jeg spilte ut kløverdame som gikk til liten, liten og esset.

Så kom første prøve. Liten spar fra spillefører opp mot 9 x. Hvis jeg hadde hatt f.eks J432 i spar ville det vært mer eller mindre opplagt å gå opp på knekten, for det ville nok spillefører kanskje dratt spar 9 fra bordet om han manglet mer enn knekten i spar. Men jeg skulle sikkert ha gått opp på knekten uansett.

 Jeg la i liten, og da hadde spillefører plutselig fem sparstikk. På fem runder spar kastet makker tre hjerter og jeg en ruter. Nå ble det spilt hjerter til esset.

Spilllefører vinner kontrakten ved å fortsette med kløver 10 fra bordet (Jeg blir innspilt), men valgte heller å spille liten til nieren hos øst. MEN makker cashet KD10 i hjerter, før den siste var posisjonen følgende

Hjerter 10 ble spilt fra øst og da ble jeg skvist i minor for hjemgang!

Man kommer ikke i toppen med slik spill 🙂

Mvh Kristoffer

Kommentar Nils:

Det er liten tvil om at både Øst og Vest kunne gjort noe med denne kontrakten, men vi lar oss alltid sjarmere av skviser – særlig når det er makker som må lide!

Øst skulle selvsagt våknet da Hegge kastet en kløverhonnør og vridd ruter i sluttposisjonen, men det føles naturlig å ta stikkene.