Seriemesterskapet 2017/18 – Nils tips 1 divisjon

Ny sesong og ny spennende toppdivisjon løper oss i møte. Det slår aldri feil, også i år blir det svært spennende å se hvordan lagene starter og hvem som holder helt inn til siste kort er spilt.

De fleste lag må være forberedt på kamp om å holde plassen og det å kjempe om medaljer. Etter min vurdering har vi i Norge mange sterke bridgespillere og lagene har etter hvert jevnet seg ut i nivå.

For den kommende sesongen har jeg valgt å sette opp en teknisk vurdering av toppdivisjonen. Her har jeg latt hvert lag få den snittscoren de har mot de andre lagene over de fire siste sesongene. For de lagene som er nye har jeg latt de etablerte få sin totale snittscore + 20 %.

Dette gir en tabell hvor de nyopprykkede kommer nederst på rankingen, noe de selvsagt har store planer om å gjøre noe med.

Jeg håper de nye lagene klarer å kjempe seg opp på resultatlisten, men det er ett sett med svært sterke lag som venter så her kommer ingenting gratis.

Blant de etablerte har Hauge en imponerende statistikk. Selv om Geir Helgemo er byttet ut med Erik Berg vil jeg gi Hauge 50 % vinnersjanse. Resterende 50 % får de andre lagene dele seg imellom sånn ganske jevnt.

Kalkulatoren gir følgende resultat

Ser vi litt bak tallene gir de fire siste sesonger følgende «nøkkeltall» for medalje og nedrykk

Spiller du over 11,7 i snitt gir det altså medalje! Faller du under 8,2 må du regne med å rykke ned!

Jeg har også satt opp en tabell over den enkelte spiller. Basert på butlerscore vil du her kunne se hva den enkelte har prestert i gjennomsnitt i perioden 2009 til 2017. Jeg har satt inn at det kreves minst 40 halvrunder (20 kamper) for å være med i statistikken (trykk HER for å laste ned hele statistikken).