Blandet nivå i Gold Cup

Gold Cup er den mest tradisjonsrike turneringen i  Storbritannia. Siden 1932 har den årlig blitt arrangert og her møtes eliten til dyst.

I år falt ett par av favorittene av i cupspillet og finalen ble spilt mellom lagene Patterson og Brock. Etter en overbevisende imp-innkassering sto Patterson igjen som vinnere etter bare 56 spill av finalen (Brock trakk seg).

Gratulerer til spillerne Andrew Black, Gunnar Hallberg, Willie Whittaker, Derek Patterson, Andrew McIntosh og Phil King.

Det var for øvrig noe spesielt at årets vinnere vant kvartfinalen med 1 imp, semifinalen med 1 imp før de altså knuste til i finalen og vant med over 100 imp før de rakk å spille den ferdig!

Les mer HER.


 

Som overskriften antyder var det ikke helt feilfritt i finalen. Jeg skal selvsagt være forsiktig med å kritisere dyktige spillere, men å melde 7NT når utspiller har ett ess er uheldig i de fleste lagkamper.

På dette spillet skal du få en meldeprøve.

Du sitter VEST, makker åpner 5 i andre hånd og nestemann sier pass. Ingen er i sonen. Hva tenker du om den?

Det er kanskje ett spørsmål om stil. Hva har du og makker avtalt er beholdningen når du åpner på 5-trinnet i 2. hånd?

Jeg vet ikke, men 2.hånd er i utgangspunktet en posisjon hvor man skal være noe mer konstruktiv enn for eksempel i 3.hånd i gunstig sone.

Det var kanskje dette den aktuelle vestspilleren tenkte da han løftet kontrakten til 6. Det var vel mer enn rimelig å håpe det kunne være spill for den kontrakten!

Men kortene var fristere enn som så, spillet så slik ut

Ingen makt i verden kunne nekte syd beiten i trumf, leit men sånn kan det av og til være.

Ved det andre bordet valgte øst en annen taktikk da han valgte å si pass i åpning (mer etter min smak). Her gikk meldingene som dette:

Vest startet motspillet med spar ess fulgt av ny spar og det hele endte med 4 beit og 800 til ØV. Det ga 13 imp i protokollen etter ett litt vel aktivt valg av åpningsmelding.