Festus blakka 200 med lekker spilleføring

Jan Roger «Festus» Strømsvåg er en dyktig kortspiller. Selv om han ikke har deltatt like aktivt i turneringer de siste årene dukker han opp i noen parfinaler av og til. I år var intet unntak og Festus spiller finalen sammen med sin faste makker Asbjørn «kinds» Kindsbekken.

I oppkjøringen til parfinalen var jeg heldig og fikk være sparringspartner for gutta, med heldig mener jeg ikke poengmessig for her ble jeg etterlatt blakk. Denne spilleføringen slo det gnister av og kan være ett godt eksempel på Festus sine kvaliteter ved det grønne bord

Som vi ser ble kontrakten 3NT. Festus var SYD og jeg startet som vest motspillet med ruter 10 som trakk knekten fra øst og kongen hos SYD.

Kløver dame og kløver til esset ble fulgt av kløver konge og ny kløver til min knekt, øst kastet høy spar.

Hjerter 9 kom i neste stikk og nå gjorde Festus en fin manøver da han ba om DAMEN fra nord. Øst vant med esset, men syntes ikke det fristet å spille tilbake den fargen. Det var naturlig å fortsette i ruter som løp til nords ess.

Men nå oppsto det en spennende skvisposisjon da kløveren ble innkassert, se bare her

Nord spilte kløver 4 og hva skal øst kaste?

  • Kaster han hjerter forsvinner en spar fra syd og han setter opp sparstikket før han henter sine to stikk i hjerter
  • Kaster øst spar kaster syd hjerter og spiller spar fra nord, legger øst liten stikker syd over og spiller nok en spar som setter opp den fargen

En sjelden skvisposisjon, men ganske underholdene og veldig pent spilt av Festus.


Den våkne leser ser kanskje hvordan øst kunne spilt imot for å bryte denne skvisen?

Han kan spille HJERTER KNEKT tilbake da han er inne på hjerter ess!

Dette gir på en måte vekk ett stikk til spillefører, men tar samtidig vekk inntaket til å hente sparstikkene. Bare prøv!