Norberto Bocchi | Den italienske maestro med stjernespill fra tidlig i karrieren

Norberto Bocchi

Norberto Bocchi (1961) var en at de sterke Italienske spilleren som fra 90-tallet og frem til nyere tid skulle prege den internasjonale bridgescenen. Han har vunnet 2 Bermuda Bowl og 7 EM samt nok av andre titler. Det er liten tvil om at dette er en av de beste bridgespillerne i verden.

Da jeg leste i noen gamle bridgemagasiner kom jeg over dette spillet (fra 80-tallet) hvor Bocchi angivelig skulle ha tryllet hjem en tøff kontrakt fra Robberbridge.

Trumf i utspill fra vest gikk til nieren hos øst og esset hos Bocchi. Ut fra meldingene var det rimelig sikkert å treffe øst med spar ess og etter utspillet var det en viss risiko å treffe han med D kn 9 i trumf. Utfordringen er derfor at spillefører risikerer å tape 3 stikk i spar og 1 i trumf!

Den mest fristende spilleplanen var trumfen 2-2 for sparstjeling, eller spar ess hos vest, men basert på resonnementet ovenfor måtte Bocchi lete etter en annen plan.

Bocchi bestemte seg for å spille på fordelingen 4-3-5-1 hos øst og håpet å treffe 8, 9 eller 10 i kløver hos øst!

Knallhardt fortsatte han derfor med Kløver konge til ESSET, nieren falt fra øst. Nå fulgte ruter til stjeling og kløver til SYVEREN!

Det var skikkelig blink da kortene så ut som dette:

Øst var fanget. Hvis han stjeler over kan Bocch stjele sin trede spar hos blindemann. Han måtte derfor kaste en spar.

Ruter til stjeling ble fulgt av kløver til knekten. Øst kastet ruter. Nok en ruter til stjeling ble fulgt av enda en kløver til damen.

Posisjonen var nå blitt denne

Øst skal følge til siste stikk, men hva skulle øst gjøre nå da nord «leder» stikket med kløver dame?

Stjeler han vinner spillefører to stikk til i trumf på hånden samt en stjeling av spar hos nord

Kaster han en ruter fortsetter nord med ruter og gir spillefører en uppercut for to trumfstikk (6 stikk i trumf og 4 i kløver)

Kaster han en spar følger ruter til trumf og samme resultat!

En sjelden posisjon, men morsom. Bocchi måtte stikker over kløver konge for å få nok inntak til nords hånd til å utføre denne kombinasjonen.