EM Junior 2017 | Sverige var solide!

Ola Rimstedt - Mikael Rimstedt

Sverige var det sterkeste laget i U26. Jeg fulgte noen kamper på BBO og det er liten tvil om at vi her har en svensk lag som virkelig er sterkt.

Brødrene Rimstedt vinner frem med en aggressiv stil. De dobler ofte motparten, og særlig når de ser det sitter litt surt. Så langt har det gitt klingende mynt i kassa og kombinert med at de spiller kortene knakende godt blir det vanskelig å kjempe imot.

Fra toppoppgjøret mellom Sverige og Frankrike har jeg hentet dette spillet hvor Ola Rimstedt enkelt leser sits og melder en tøff utgang.

 

Rimstedt, som ser makker opplysningsdoblet, får problemstillingen når motparten plutselig har meldt seg opp i 4. Han ser på sin egen hånd at det kan ikke være basert på honnørpoeng så her må det være litt fordeling rundt bordet.

Han ser det er gode muligheter for at motparten har 9 eller 10 spar og da blir det mange stikk egen vei selv om makker har strekt seg litt til doblingen.

Derfor meldte vår svenske venn 5 som har en større oppside. 4 kan selvsagt være beit, men det kan også være slik at den gir hjemgang og 5, om ikke annet, er en god stamp!

Det skulle vise seg å være en god beslutning da spillet så slik ut

4 ville gått en beit, men Rimstedt vant 5 for 600 og 13 imp. I lukket rom var ikke de franske ØV med i meldingene og Stokka-Hult fikk lov å spille 2 med 10 stikk!

Sverige vant kampen 47-13.

Les mer om EM Junior HER