Bermuda Bowl | Bortspill av utgang i VM finalen ved begge bord!

Frankrike og USA2 er to verdige finalister i årets VM. Lagene har masse kvalitet og leverer tidvis bunnsolid bridge. Men det er også tilfeller av mindre god bridge. Det er tøft å spille mot dyktige motspillere over så mange dager og det er kanskje ikke så rart at de beste også senker guarden fra tid til annen.

Følg VM HER

På dette spillet ble kontrakten 4 ved begge bord etter at øst hadde åpnet med Multi 2 som viser svake to i en majorfarge.

DU skal få prøve deg som Joe Grue, den Amerikanske storspilleren som nå jakter VM gull.

Meldingene ser du ovenfor og utspillet fra vest er hjerter dame. Hvordan ville du spilt kontrakten?


Joe Grue stakk med hjerter ess og fortsatte med spar til esset og spar til damen. Øst kastet hjerter andre gang!

Nå fulgte kløver som løp til tieren og esset hos vest. Han fortsatte med hjerte knekt til kongen hos øst som fortsatte med hjerter 10 til trumf konge hos Grue, vest kaster kløver.

Spillet så ut som dette

Nå var slaget tapt for Grue. Han kunne ikke lengre vinne sin kontrakt da han ved å ta ut trumfen måtte gi de to siste stikkene til Øst på kløver konge og hjerter. Eller ved å spille kløver først blir det stjeling i kløver på vest (som nå fikk kastet kløver på den tredje hjerteren).

Ved det andre bordet ble Nord spillefører. Også her kom hjerter i utspill og spillefører vant med esset. Spar til esset ble fulgt av spar til damen.

Men når spillefører nå fortsatte med kløver til tieren og esset fortsatte vest med spar. Dermed rakk spillefører å spille ny kløver før vest hadde kastet en på hjerter. Nå ble det hjemgang til den Franske spilleføreren ette glipp både i spilleføring og motspill!


Hva var så feil?

Skulle ikke spillefører latt motparten vinne det første stikket i hjerter? Nå har han brutt forbindelsen mellom hendene og vil klare seg selv etter to runder trumf.

Når han nå oppdager 4-1 i trumf spiller han kløver. Men når vest kommer inn har han ikke hjerter å spille opp igjen, dermed blir det bare å fortsette i trumf. Det skremmer ikke spillefører som kontrer med ny kløver.

Øst kommer inn på kongen og kan fortsette med hjerter konge og ny hjerter, men nå har spillefører god kontroll og kan stjele, gå hjem i ruter for å ta ut trumfen og forlange resten på ruter/kløver.

Ikke umulig det vel?