Bermuda Bowl | Dette utspillet hadde du vel klart bedre?

Det er semifinale og spillerne merker det er mye som står på spill. I kampen mellom Bulgaria og USA2 fikk det Amerikanske laget et lite overtak i fjerde sesjon etter at Bulgaria kom på bakbeina.

Da var utspill som dette særlig viktig.

1 var presisjon og lovte 10-15 hp, minst 1 ruter. Gjenmeldingen 2NT tyder på 13-15 balansert og 4NT kan vel gi et signal om at kløveren gir noen stikk.

Nanev skulle spille ut og her var det opplagt mye som sto på spill. Hvis det var mulig å beite kontrakten kunne viktig imp hentes.

Hva ville du spilt ut?

 


Nanev skjønte at hjerter ikke var medisin. Kunne han treffe makker med ett inntak (i ruter eller spar) ville hjerter igjennom gi beit.

Nanev valgte spar, men det var feil da kortene så ut som dette

Joe Grue hentet raskt sine 10 stikk for 630. Ved det andre bordet vant Bulgaria 660 i 3NT etter hjerter dame i utspill, det ble ett Plus spill!

Uflaks?

Nei, her tror jeg Nanev tenkte feil.

Han kan forvente 6-7-8 kløverstikk til motparten. For å vinne 4NT må de ha to til fire stikk i sidefargene. Nanev har kontroll på hjerteren så disse må komme i ruter eller spar.

Hvis han spiller ut ruter konge og spillefører har esset så gir dette kun 1 stikk, altså vil spillefører fortsatt måtte sette opp minst ett stikk for å vinne sin kontrakt.

Skulle makker ha spar ess (som Nanev nå håpet på) vil derfor kontrakten uansett være beit.

Men ved å spille ut spar er risikoen (som nå) at spilleførere har 2-3 stikk i spar som gir kontrakten og makker ser ned på ruter ess.

Jeg synes derfor ruter konge er det «sikreste» utspillet med størst odds for beit.

En annen ting er at makker selvsagt kunne meldt 4 over 3NT for å hjelpe til med utspillet, men det burde ikke påvirke utspillet nevneverdig.