Bermuda Bowl | Slik fungerer det når du er i dytten

Michael CORNELL

New Zealand imponerte da de hamret inn mer enn 40 imp mot Nederland på de siste 15 spillene av kvartfinalen. Det blir spennende å se om Geo og hans medspillere klarer å hamle opp med hjemmelag og storfavoritt Frankrike i semifinalen.

Følg resultatet HER

Fra kvartfinalen mot Nederland, siste sesjon, har vi hentet dette spillet hvor tap ble snudd til gevinst etter glimrende kortlesing.

Som vi ser ble SYD spillefører i 4 doblet. Den kontrakten synes å måtte tape 2 hjerter, 2 ruter og 2 kløver for 3 beit og 500.

Men så var det dette med motspill da. Ruter ess vant første stikk før vest svingte spar i neste stikk.

Cornell kunne se at her måtte han gjøre det vanskelig for øst å komme inn. Han stakk derfor hos nord og spilte ruter. Øst skulle kanskje klart å hoppe opp på damen, men det var vel ikke så lett. Han la liten og nå krevde tieren fra syd kongen hos vest.

Vest var delvis innspilt og fridde seg i ruter som spillefører måtte stjele.

Så var tiden kommet for neste prøve for øst. Spar gikk derfor til kongen hos nord før en liten kløver ble spilt.

Nok en gang måtte øst gjette hvordan dette kunne sitte. Har makker E x i kløver må han gå i med tieren, men har makker singleton honnør er det ikke lurt.

Øst la liten og Cornell nøyde seg med syveren. Vest vant med esset og fortsatte med ny kløver til liten, tieren og kongen.

Posisjonen var nå blitt denne

Cornell leste posisjonen perfekt da han spilte spar til blindemann fulgt av hjerter (for å gardere seg mot D x hos øst).

Vest kunne ta sine to stikk i hjerter, men måtte så spille hjerter til dobbeltrenons. Den kunne nord trumfe og syd kaste taperen i kløver.

2 beit betydde 300 til Nederland. Ved det andre bordet vant New Zealand 5 for 450 og dermed ble det 4 kiwi-imp i stedet for 2 til Nederland.