Bermuda Bowl | Årets skuffelse i VM tråkker på en utgang

Apteker - Gower, Kanskje det sterkeste makkerparet fra Sør Afrika

Jeg husker tilbake i 2007 da Sør Afrika slo ut Italia i kvartfinalen etter at Fantoni-Nunes ikke lykkes godt nok med jukseriet sitt. Et historiske øyeblikk i VM, som Norge senere gikk frem og vant.

I årets VM har Sør Afrika omtrent det samme laget, men de har ikke prestert opp mot gamle høyder og strever godt ned på resultatlistene langt unna kvalifisering. For meg blir derfor Sør Afrika en av de store skuffelsene i mesterskapet så langt.

Nederland har også variert så langt, men ligger i skrivende stund i posisjon til en plass blant de 8 som går til sluttspillet. Fra oppgjøret mellom disse to lagene har jeg hentet dette spillet hvor Nederland var tøffere i meldeboksen og Sør Afrika ikke holdt nivå i motspill

Som vi ser havnet Nederland i den litt optimistiske utgangen 4♥.

Kortene kunne kanskje vært slik at kontrakten går hjem, men sånn helt rett frem er det ikke.

Utspillet fra vest var ruter konge. En offensiv start, men hva skal vest spille i neste stikk?

Litt uforsiktig fortsatte han med ny ruter, men da kastet spillefører spar hos nord og fikk satt opp ruterfargen på hånden da øst vant med esset.

Hjerter i retur stakk syd med esset og fortsatte med ruter 8. Vest kastet spar og nord kastet kløver. Kløver dame gikk så til konge og ess før en kløver ble sjålet hos syd. Ruter knekt presset nok en gang vest som kunne velge. Trumfer han med kongen kaster nord kløvertaperen og kaster han ett kort kaster fotsatt nord kløvertaperen!

10 stikk var ikke til å unngå lengre og 620 smalt selvsagt hardt i scoreprotokollen. Ved det andre bordet stoppet Sør Afrika i 2♥ og nøyde seg med 8 stikk. Dermed ble det hele 11 imp til Nederland og en tapt mulighet for våre venner fra Sør Afrika.

I utgangspunktet vil alle utspill, bortsett fra trumf konge, beite kontrakten. Men når vest startet med ruter konge strammet det seg litt til i neste stikk. For å beite kontrakten måtte han klart å vri spar, liten trumf eller kløver konge!

Det var kanskje ikke så lett, men sånn er det når man sitter litt i ufase så blir det ofte litt stang ut og ett større antall feil enn man får til når man er i støtet.

Se hele oppgjøret HER