Bridgefestivalen | Bogen – Bogen vant NM Mix Par på siste spill

Anne Irene og Håkon Bogen leverte forrykende parturneringsbridge fra bord 1 under fredagens NM Mix Par. Men ledelsen som lenge var på over 2 % forsvant og med ett spill igjen hadde de falt til fjerdeplass!

Håkon tok ansvar og haiet inn 6 NT på siste spill, og dramaet ble ekstra spennende. Ved første oppdatering sto Bjørlo – Eliassen som vinnere, men en korrigering ga Bogens seier med 24 poengs margin. Du vant NM på siste spill Håkon!

Resultat NM Mix PAR

På dette spillet var det Anne Irene som leste kortene perfekt og sikret ett toppspill.

Som vi ser er kortene ikke helt på lag med spillefører, her må det jobbes litt for å nå frem til 9 stikk. At motspillet startet med ess-konge og ny kløver satte spillefører under press. Her var det viktig å ikke slippe inn vest for å hente den godspilte kløverfargen.

Som vi ser vil den «vanlige» taktikken ved å gi vekk ett stikk i spar ikke føre frem da vest har damen. Spiller du tre ganger spar fra topp kommer øst inn og vrir hjerter konge….

Anne Irene fant en tøff løsning da hun «bare» spilte LITEN hjerter fra nord i stikk fire…..

Øst kunne gå opp på hjerter honnør, men nå vant spillefører neste stikk og lot hjerter knekt seile til østs siste hjerter honnør.

Dermed var hjerter 10 etablert som spilleførers niende stikk og hjemgang sikret.

Tøft spilt og helt uten frykt av den dyktige Bogen.

Når vi ser alle kortene ville kontrakten også gått hjem ved å hente ruterstikkene. Øst blir delvis skvist og må holde slik at man ved å lese riktig når frem til ni stikk. Men det tar ikke vekk Anne Irenes variant som krevde langt sterkere nerver!