Bridgefestivalen | Årmot – Brentebråten vant Monrad Par | Våkent motspill

Arild Årmot – Finn Brentebråten har fått mye spalteplass her etter god innsats i NM Monrad Par. Det var mange fine spill, men også litt høy risikovillighet. Etter hvert snudde glien og gutta mistet ledelsen halvspilt. Men så satte de inn en solid sluttspurt og hentet hjem seieren på mesterlig vis.

Resultat

Men i dette motspillet synes jeg Arild Årmot fikk vist god oversikt.

Kløver 8 i utspill gikk til damen hos nord og kongen hos øst som vant stikket. Trumf i neste stikk gikk til blindemanns konge og det fulgte to runder til med trumf som øst fulgte.

I neste stikk spilte Vidar Smith ruter 2, Årmot stakk opp med kongen og øst fulgte med syveren.

Hvordan spiller du dette motspillet?


Arild kunne se risiko for at blindemanns ruter dame ble satt opp til stikk mens det var inntak. I stedet for å spille den «naturlige» kløveren vridde han derfor LITEN SPAR!

Det skulle vise seg å være viktig da kortene så ut som dette

Skulle Årmot fortsatt med kløver trumfer spillefører den og fortsetter med ruter. Nå er spar konge inntak for å hente ruter dame og spillefører får ett stikk til.

Men Årmot leste posisjonen da han valgte liten spar og Smith stakk opp med kongen, men kunne ikke lengre unngå 3 tapere i spar, 2 i ruter og 1 i kløver for to beit og 200 i utbetaling som ga vinnerne nesten hele butikken, en beit ville vært rundt middels.