Marit Sveaas IBT | Zia klinker motspillet!

Zia - grep mikrofonen og takket for en flott turnering

Zia satte farge på turneringen med sin deltagelse. Han har uten tvil en stor sjarm og er svært imøtekommende når motspillere vil ha selfie og autograf!

Vi møtte Zia i en av de siste rundene hvor begge par lå i medaljeposisjon. Vi måtte score stort for å kjempe om topp 3, så her var det viktig å ta de muligheter som eventuelt kunne by seg.

Vi spiller presisjon, min 1NT viser normalt 17-19 og kan være semibalansert i denne posisjonen

Zia startet som vest motspillet med en liten spar, den gikk til nieren hos blindemann, øst fulgte med seks og spillefører med fem.

Ruter 10 i stikk 2 fulgte makker med ruter 5, spillefører kongen og Zia liten. Nå kom det spar fra syd, den stakk Zia med ESSET, øst kastet hjerter 7 (nøytralt kast).

Hva ville du fortsatt med fra Zias kort?

Zia gikk hardt på og spilte LITEN KLØVER, det skulle vise seg å være svært så riktig da kortene så slik ut:

Blindemann fulgte med liten og nå var det Jansma som skulle velge. Eller mye til valg var det vel ikke, men han tenkte seg godt om før han gikk opp på kongen. Når den vant fortsatte han selvsagt med kløver og de hentet sine fem stikk der slik at sluttresultatet ble 7 stikk og 90 til oss.

Du synes kanskje det er rart jeg ikke tok mine 8 stikk for 120, men grunnen er at jeg ser normalkontrakten for oss ville vært ruter og den er det 10 stikk for 130 (det kan bli 8 hvis motspillet henter to stjelinger i spar, men det er sjelden man spiller ut esset fra esset femte. Altså var det rimelig å anta at forskjellen på 7 og 8 stikk i grand var liten. Men hvis Zia ikke klarer å gå opp på spar ess og vri kløver vil jeg få 9 eller 10 stikk og da utgjør det poeng.

Ganske riktig ga 7 stikk +8 til oss, 8 stikk ville gitt + 20 mens 150 eller 180 hadde gitt oss 50 poeng til!

Det er slike spill som gjør parturnering ekstra spennende, og ekstra gøy er det når det kommer så fine motspill som Zia og Jansma hentet frem her (selv om det kunne kostet oss seieren).