Dårlig med «selfies» fra Sømna…..

Tor Eivind Grude

Jeg bakspilte nylig et treningsoppgjør mellom Lars Arthur Johansen – Tor Eivind Grude og Terje Lie – Ole Marius Myrvold på BBO.

Oppgjøret var preget av tett spilling, men også noen sjanser som både gikk inn og ut. På dette spillet skulle jeg gjerne sett ansiktet til Tor Eivind Grude da han strakk kortene litt langt for å hjelpe makker med ett utspill hvorpå makkeren hoppet til 5-trinnet som svar på tiltale!

Spillet så slik ut

 

Når du har 2-3-4-4 fordeling og strekker deg til en dobling av 3 for å indikere kløver med K D 10 x tror jeg ikke du blir glad når makker hopper til 5!

Men denne gangen var det all grunn til å være glad.

Spar i utspill ble sjålet hos nord før en trumf gikk til kongen. Ruter trakk konge og ess før nok en kløver til damen avslørte 2-2 sitsen og nå eliminerte Lars Arthur fint da han spilte spar til trumf før han hentet de tre ruterstikkene.

Når han nå spilte hjerter til knekten var han ikke lengre avhengig av å treffe E D eller 10 hos øst i hjerter, vest ville uansett være innspilt. Sitsen var uansett slik at 11 stikk greit gikk hjem.

11 stikk ga selvsagt en svært hyggelig score da ikke alle kom med i meldingene på NS sine kort.

Etter at spillet var over spurte jeg Grude om han ikke kunne sende meg en selfie fra når blindemann ble lagt ned, men da kom det tørt fra makker Lars Arthur

«det er dårlig med selfies fra Sømna»