Storeslem fra EM Lag

Disse kortene fra EM LAG ga mange lag utfordringer. Det varierte mellom utgang, lilleslem og storeslem på de 60 bordene fra EM.

Det er slike spill som kan avgjøre om du henger med eller ikke i de tøffe oppgjørene, taper du ett slikt spill kan det være tøft å ta igjen.

Spillet så slik ut

Som dere ser meldte jeg og Ulf oss ganske kontrollert opp i 7. Etter presisjonskløver kom det nederlandske makkerparet med i meldingene og Ulf valgte en praktisk og tydelig løsning da han hoppet til 4 for å be meg preferere i major. Når jeg nå kunne melde 4 frivillig (etter at motparten doblet) var det snakk om 12 eller 13 stikk. 5NT synes jeg løste det veldig greit (han ønsket ikke flere innmeldinger) og nå kunne jeg si 6 som viser trumf dame (store-frie 5NT).

Dermed avsluttet Ulf meldingsforløpet i 7.

Spilleføringen var en formalitet etter kløver til trumf. Spar ess fulgt av spar til trumf og hjerter til kongen tok meg seg knekten fra øst. Nå fulgte spar til trumf og kontrakten var sikret.

Ved det andre bordet stoppet Nederland i 6, dermed ble det 11 imp til oss.

Hvordan ville du og makker meldt kortene uten i deres system, vi antar dere får melde uten forstyrrelser (hvis naturlig system).