EM Junior 2017 | U21 tok innersvingen på Nederland

Marius Austad

Det norske U21 laget fikk ett mesterskap i rykk og napp. Det ble til slutt litt under hva vi håpet på med en 12. plass, men fra kampen mot ett av topplagene, Nederland, vise guttene hva de er gode for.

Dette spillet ble også referert fra i mesterskapsbulletinen, men vi patrioter må vel tåle en liten norsk vinkling på spillet.

Som vi ser valgte den kommende norske stjernespilleren Marius Austad en roligere angrepsvinkel på fordelingshånden enn sin Nederlandske kollega.

Risikoen ved å starte lavt er at motparten enklere kan komme med i meldingene, men oppsiden er at du enklere kan komme frem til en eventuell slem hvis det er makker som har de store kortene og kanskje tilpass til en av våre farger.

Jeg synes Marius vurderte riktig da han valgte 1 i åpning. Aktuelt så slo det enda bedre til nå da han naturlig hoppet til 4 i neste melding så måtte vel øst hive innpå en dobling med sin hånd. Og det var vel naturlig at kontrakten nå ble 4 doblet.

Marius gjorde ingen feil i spilleføringen så da ble det hjemgang og 790 til Norge.

I lukket rom ble det en annen sving i meldingene da nord ga opp tanken om at han var sjef, men utfordrer i dette spillet og valgte en sperre åpning. 4 ble selvsagt doblet opplysende av Markus Lund. Simen Helgeby hadde nå ett valg om han bare skulle stå med eller satse på egen kontrakt. Heldigvis valgte han å si 5.

Sitsen var ikke snill og motspillet gjorde ingen feil så det ble 2 beit for 100 til Nederland. Men med 790 fra åpent rom ble det 12 norske imps. Kampen ble vunnet 14-6 og en pen skalp i beltet til det norske U21 laget.