Junior EM 2017 | Hold deg fast, nå blir du imponert!

Simon Hult - Adam Stokka

Fra toppoppgjøret mellom Sverige og Nederland i junior EM LAG har jeg hentet dette motspillet som slo gnister. Les mer om Junior EM på mesterskapets side HER.

Du får prøven som spillefører, med en oransje skjorte representerer du Nederland. For anledningen møter du ett av turneringens sterkeste makkerpar, Hult-Stokka.

Mot din 4♠ starter Hult i vest motspillet med ruter 2, knekten hos blindemann vinner øst med damen. Fortsettelsen er hjerter 7 til din konge og esset fra vest.

Nå kommer ruter 4.

Dette var noe dritt. I en kontrakt du nesten kan claime 10 stikk klarer disse irriterende svenskene å hente frem ett motspill hvor du faktisk kan være beit.

Hvordan ville du angrepet denne utfordringen som spillefører?


Utfordringen er selvsagt at vi kan ende opp med 3 tapere i ruter og 1 i hjerter.

  1. Hvis øst har E D 10 i ruter er vi ferdige
  2. Har vest underspilt esset i ruter må vi gå opp på kongen
  3. Har vest spilt fra tieren må vi legge liten hos blindemann

Hva er mest sannsynlig og hva ville du valgt?

Den nederlandske spillefører valgte selvsagt det mest sannsynlige, at Hult har spilt ut fra tieren. Utspill fra ess er sjelden kost, og hvis han i tillegg har klart å spille liten tilbake da han kom inn er det helt vilt.

Men kortene så slik ut

Jammen meg så underspilte Simon Hult ruter ess både i utspill og når han kom inn på hjerter ess. Det var ENESTE mulighet for å beite 4♠.

Jeg kan ikke huske å ha sett ett slikt spill tidligere, det er bare å bøye seg i støvet for et fantastisk motspill av Hult.

Hvis vi ser på meldingsforløpet ga nok det Hult en liten pekepinn på hvor stikkene kunne kommet (cuebid i ♣ hos blindemann og ♥ fra spillefører (benektet i ruter). Når du møter en spiller av Hults format bruker han selvsagt disse opplysningene i utspill/motspill.

Historien stoppet ikke med dette. For ved det andre bordet var den Nederlandske vest like lur som Hult og servert en liten ruter. Det motspillet slo Ola Rimstedt effektivt i hjel da han ba om KONGEN fra blindemann!

450 ga Sverige 11 imp etter å ha vært best både i motspill og spilleføring på ett og samme spill

Verdensklasse, trampeklapp og alt som hører til. Jeg er imponert, dette spillet blir vi å lese om som ett av årets spill!