Yeh Bros: Dramatikk i kvalifiseringen

Norge fikk en trist avslutning på kvalifiseringen med 0-4-1 VP på de siste tre kampene. Da falt de fra ledelse til å falle rett utenfor de åtte som gikk videre i hoved-bracket. Men løpet er enda ikke kjørt, de må nå vinne sine kamper i B-Bracket for å kjempe om videre spill i turneringen.

les mer på turneringens resultatside

Fra kampen mellom de to topplagene, Kranyak – Pepsi, har jeg hentet dette spillet som var spennende.

Som vi ser av meldingene løftet HURD-Woldridge seg opp i 7. De kontrakten kunne man ikke hakke hull på og gutta vant 13 imp mot 6 fra det andre bordet.

I kampen til Norge ble spillet uavgjort da begge lag meldte storeslem.

Dette spillet ga også dramatikk ved flere bord

I Norges kamp ble det 11 imp ut da det norske paret meldte 4 med 3 beit, mens motstanderen meldte 3NT som ga hjemgang pga riktig sits i ruter.  Isolert sett så tror jeg 3NT er beste kontrakt da du ofte får dine 9 stikk i praksis.

Men i kampen mellom Sverige og Kokish var det mer spennende da begge bord meldte 5!

Syd startet motspillet med RUTER 9, jeg vil tro det var en normal «indresekvens» men kan ha vært et slags lavinthal signal for spar.

Den svenske nord som kom inn på ruter ess fant ikke spar tilbake og da gikk kontrakten hjem, mens den andre nordspilleren fortsatte med spar i stikk to og kunne notere beit. Det ga 10 imp til Kokish og svensk sortie fra topp 8!