Sven Olai gir Frankrike en lekse

Sven Olai Høyland

Vi leste om Sam Inge som ga sine motspillere en skikkelig lekse da de var småfrekke med en risikofylt straffedobling og ble påskjønnet med redobling for 2 overstikk.

På dette spillet fikk Sven Olai mulighet til å gi de enda en lekse.

Som vi ser valgte Sven Olai, med motspillerene i ugunstig sone, å la de prøve seg på 9 stikk med hjerter som trumf. Han regnet det som svært sannsynlig å hente minst 2 beit og mulig flere hvis honnørene oppførte seg riktig.

Som vi ser var K 10 9 i spar viktig for spillefører, det gir ett inntak til en finesse i hjerter slik at spillefører bare taper 2 stikk i spar, 1 i hjerter, 2 i ruter og 1 i kløver for 500.

Og sånn ble det, men det var 2 imp til HIGLAND da den franske nord tok ut syds dobling i 3NT for 430. Jeg liker når spillerne tørr å satse på denne måten og gjør tøffe valg. Dette er bridge det slår gnister av som kan holde helt inn.

Sett i ettertid lurer jeg på hva den franske øst hadde fått til om spar knekt hadde fått beholde det første sparstikket. Spiller han spar til tieren går han plutselig 800 i beit, og det er vel ikke umulig at han gjør etter en slik innledning (han skulle spilt liten spar til tieren).