Engelen viste ingen nåde i motspill!

Gabriel Chagas (født 1944) går under navnet Engelen i hjemlandet Brasil. Han har siden 70-tallet vært en av verdens mest respekterte bridgespillere og en av bridgens superstjerner. De unike kvaliteten ved det grønne bord var i glansperioden på høyde med vår egen Helgemo. Chagas vant Bermuda Bowl i 89 for sitt kjære Brasil, men har selvsagt vunnet ett lass med andre titler. Han er en av få spillere som har vunnet de tre store i bridge; Bermuda Bowl, Åpent vm lag (olympiaden) og VM Par.

Han har også hatt stor suksess i næringslivet og jobbet med investeringer og internasjonal handel. Chagas prater 11 språk flytende. En av mange historier om Chagas er fra yngre år hvor han kombinerte familielivet med å gambling.

Chagas satt midt i en tung robber og hadde tapt ett lass med penger. Plutselig fikk han beskjed om at hans kone hadde ringt og han måtte straks ringe hjem. Det å ringe midt i en slik seanse var ikke bra så Chagas måtte forlate robberen med en stor minus. Da han fikk tak på sin kone var beskjeden at han måtte komme hjem med melk til barnet!

Chagas reiste innom butikken på vei hjem og da han kom inn i stuen fortalte han kona at han hadde en god og en dårlig nyhet. Den gode var at han hadde tatt med melk hjem, den dårlige var at han nettopp hadde tapt leiligheten i robberbridge!

En rik venn kausjonerte han ut av problemer, senere har det selvsagt gått mye bedre og Chagas er i dag en velstående mann.

Engelen har fått omtale her på bloggen tidligere, i dag får du se han i motspill hvor han senket en unøyaktig spillefører når sjansen bydde seg.

Engelen var vest og startet motspillet med spar ess, makkeren fulgte med tieren og spillefører lavt. Fortsettelsen var en liten spar til blindemanns dame, både makker og syd fulgte lavt.

Kløver knekt ble spilt fra blindemann i neste stikk og da den løp rundt fulgte Engelen med KLØVER TI! I neste stikk fulgte kløver 9 og Chagas fulgte nå med fireren! Den siste kløveren ble spilt fra nord til damen hos spillefører og kongen fra Chagas.

Spillet så slik ut

På spar konge kastet blindemann en ruter og spillefører fulgte med knekten. Spar åtte gikk til makkers nier, blindemann kastet en hjerter. Makker tok nå for hjerter ess fulgt av ny hjerter til liten fra spillefører som Chagas bare la tieren på. Blindemann vant med damen, men var nå innspilt og måtte spille ruteren fra topp slik at Chagas fikk de siste stikkene på ruter dame og hjerter konge for en beit!

Jada det var påfallende at en av verdens beste spillere la tieren fra doubleton, men Chagas ga spillefører muligheten til å gjøre feil og ble rikelig belønnet. Det er vel flere av oss som hadde gått på den ved bordet!