Live fra Finalen i EM PAR: 2 spill med Ole og Terje

Terje og Ole

Terje og Ole fikk en god start i EM PAR og spilte seg tidlig opp i topp 10.

Fra runde 5 har vi hentet disse to spillene hvor motparten hadde hellet med seg og gutta ufortjent fikk et dårlig spill.

Vest hoppet il 4♦ for å vise krav til utgang med ♥ og ♦, såkalt leaping michaels. Nå gikk meldingene omtrent som vi andre dødelige ville meldt med 4♠ som en liten sleminvitt og 5♠ som tar imot.

Kløver i utspill vant Ole slik at guttene i alle fall sparte litt mot de som startet i spar, men nå trumfet polakken en hjerter og tok finessen i ruter for hjemgang. Selvsagt til en svært dårlig score for våre gutter.


I neste spill var også polakken frempå, denne gang med en litt tynn åpning (som ikke er lovlig i Norge, men lov internasjonalt).

Som vi ser åpnet øst i tredje hånd på 7 poeng, men det stoppet ikke våre gutter i å melde normalkontrakten 3NT.

Hjerter i utspill ga Ole en grei oppgave og han endte på 10 stikk (4 ♥ 4 ♣ og 2 ♠). Slik kortene sitter kunne han vunnet 11 hvis han hadde sett kortene og spilt ruter med en gang. Dette setter opp en skvis hvor øst må kaste spar for å holde ruter ess. Dermed kan han spille spar knekt fra hånden i 3-kort posisjonen og felle 10 9 hos øst slik at E K 8 gir 3 stikk! Men det kan vel ikke vi dødelige får til!