Fra finale EM PAR: Trøkker du til i meldingene?

Sven Olai og Sam Inge

I bridge handler det om å gjøre de riktige valg når du får sjansen. Er du uredd og klarer å sette riktig press på motparten kan det gi god gevinst. I første spill i EM PAR satte Sam Inge Høyland akkurat nok press på motparten til at det ble spennende, og et tilsynelatende dårlig spill ga uttelling.

Som vi ser valgte Tor Helness og Sam Inge Høyland forskjellig taktikk i meldingene. Tor valgte det sikre og nøyde seg med 2. Belønningen ble at motparten meldte 3NT som gikk hjem (de unngikk 4-4 i hjerter som går beit). Et skikkelig møkkaspill.

Men Sam Inge ga like gjerne på og hoppet til 3. På en god dag har makker tilpass og da kan det være det er spill for 4! samtidig setter han maks press på motparten. Aktuelt så tapte han da Stokkeland – Johnsen var flinke som lot han spille 3 doblet. Med kløver dame i utspill så dette ut til å være et tapt spill med 3 tapere i spar, 1 i hjerter, 1 i ruter og 2 i kløver for 3 beit og 500 ut.

Men Sam Inge ga ikke opp. Han lot kløver dame vinne det første stikke men vant neste kløver med esset. Nå fulgte spar som Johnsen vant med esset for å vri hjerter. Den fikk løpe til kongen hos vest som rolig fortsatte med hjerter til spilleførers ess.

Nå fulgte ruter til damen og esset, men nå var det ikke så lett å sitte i øst etter disse meldingene. Hva skulle han spille tilbake? Spar fra D x var ikke aktuelt så da ble det et rødt kort. Det var akkurat det Sam Inge hadde håpet på, nå forsvant kløvertapere og motparten fikk sine to stikk i spar for 300.

Kanskje brødrene Høyland skal sette Norsk rekord i EM par også? Norge har kun vunnet 1 medalje i EM par, den kom i 2013 og var bronse.