Em mix = norsk fiasko – tips åpent em lag

Egil Homme - mistet finaleplassen i EM mix på uheldig vis

Finalen gikk helt uten norske innslag i toppen. Marianne Harding startet bra sammen med sin skotske makker Simon Gillis, men det stoppet opp og ingen av de andre norske var egentlig i nærheten av å kjempe om medaljene.

Hederlig innsats av Hoftaniska med 11 plass, men vi hadde håpet på mer.


Den mest triste historien jeg har hørt på lenge var om ekteparet Egil og Marianne Homme. De spilte en gnistrende siste sesjon av semifinale B og Egil var helt sikker på at de hadde kvalifisert seg blant topp 6 for finalen. Skuffelsen var stor da de ble lest opp langt bak kvalifiseringsplassen.  

Resultatservicen her nede har ikke vært all verden så Egil gikk igjennom hva som var registrert av scorer og oppdaget alt var feil, de hadde blitt scoret som feil makkerpar. Han ga sekretariatet beskjed om feilene og ventet på at de skulle korrigere.

Men EM spilles ca. 4 KM utenfor byen og det går buss fra spillested til sentrum. Den første bussen gikk, den neste gikk og til slutt sto den siste bussen klar til å gå og enda hadde ikke sekretariatet klart å utføre endringen. Egil sjanset på at de ville gjøre det og kastet seg på bussen til hotellet.

Men da resultatene kom senere på kvelden sto på de bare på 8 plass. Nok en gang gikk de igjennom resultatene og fikk se at på ett spill Marianne hadde spilt 2nt med 10 stikk var de slått inn til å ha spilt 3nt med beit! Altså hadde ikke sekretariatet endret alle scorene! Nok en gang kontaktet de sekretariatet, men nå var protestfristen gått ut! Ingenting kunne gjøres.

Litt skuffet måtte de gå tilbake til hotellet. At den noe ukjente ZIMMERMANN ble tildelt plassen da ett par ble disket fra finalen gjorde sikkert ikke hendelsen særlig bedre for Egil og Marianne.


Da er det bare å rette blikket mot åpen klasse som starter lørdag. 121 lag fra 39 land kjemper om medaljene. Det spilles 2 kvalifiseringsdager før de beste går inn i 3 dager med utslagskamper.

Jeg har tatt ett blikk i kula og satt opp mine tips. Er vi heldige er det mange norske som blir å kjempe om sluttspillplass. Vi er fornøyd med 3 lag, men håper på minst 5!

Følg resultatene HER