Ærlig kort eller lurer svensken deg?

Sverige vant Nordisk mesterskap i åpen klasse. Brødrene Rimstedt har etterhvert etablert seg i åpen klasse og sammen med det spennende makkerparet Marion Michielsen – Per Ola Cullin ble det suksess.

I kampen mellom Norge og Sverige gis det ikke ved dørene. Denne gangen får vi ta del i Glenn Grøteims spilleføring hvor spørsmålet var om Cullin ga han en «loosing option» eller bare spilte ærlige kort!

Som vi ser av meldingene ble Glenn spillefører i 4♠ og motspillet startet med hjerter 5 fra vest. Cullin i øst vant med hjerter dame, tok for ruter ess før han spilte hjerter ess og hjerter 3!

Glenn trumfet i syd og kastet kløver hos nord. Kløver 10 i neste stikk gikk så til esset hos nord og damen falt fra øst.

Nå fulgte spar ess, spar konge (begge motspillere fulgte) og spar til knekten hos syd, øst fulgte alle tre gangene og vest kastet en hjerter. Ruter konge gir avkast av en kløver hos nord, men ingen dame faller.

Posisjonen du har spilt deg frem til er nå denne

Glenn spilte nå kløver og vest fulgte lavt.

Spørsmålet er nå om Cullin i øst har vært lur og kastet damen under esset fra D 9 eller om du skal spille på at damen var et ærlig kort – altså singleton. I såmåte må du be om åtteren hos nord for å kappe opp vests nier for hjemgang.

Teller vi kort ser vi øst har 3-4 i major, har han 5-1 eller 4-2 i minor tro?

Så hva ville du gjort kjære leser?


Glenn ba om kongen, men det ble feil da kortene var som dette

Glenn var for flink. Kun en av de beste har oversikt nok til å spille på at motparten har vært så flink at de kaster damen fra D 9 og samtidig klarer å spille på at dette faktisk har hendt!

Desverre hadde Cullin bare fulgt farge uten å gjort noe genialt denne gangen og 4♠ gikk en beit. Sverige vant 4♠ ved det andre bordet og noterte 12 imps gevinst.