Nordisk mesterskap uten norsk suksess

Pinsen er en god anledning for bridge, men også for båtliv, familie, hagestell og diverse gjøremål for de som har hus og hjem som krever sitt.

Våre respektive landslag har brukt pinsen til å kjempe om nordiske titler, med en kamp igjen ligger begge våre lag på femteplass. Det var dumt med en nedtur etter oppturen med Heimdal som vant sølv i Champions Cup.

På dette spillet var de norske spillerene som satt nord-syd rimlig tøffe i meldingene. Straffen ble grusom da gjettekonkurransen ikke gikk som planlagt.

Jeg har sansen for SYDs innmelding av 1♥. Det er lite poeng, men en spillesterk hånd må det være lov å gå inn med. Nord sin 2♣ var også rimelig, det samme må vi vel si om 2♦ fra syd som vel må være en liten advarsel om dårlig tilpasning for nord. At nord nå har til å kjempe med 3♣ etter at øst «krever» med 2♥ er for tøft i lagkamp.  Han har tross alt meldt 2♣ i sonen og her må makker får lov å ta avgjørelsen. Syd fikk en vanskelig posisjon da 3♣ ble doblet, han trodde selvsagt makker hadde en solid kløver og med sitt ess lot han det stå til. Jeg vet sannelig ikke om jeg hadde meldt 3♦ eller hva jeg hadde gjort selv, men galt ble det iallefall.

4 beit og 1100 til motparten var dårlig butikk da norge vant 10 stikk i 3♠ ved det andre bordet!

Les mer på mesterskapets resultatside