NBFs sportssjef turte ikke

Jon Egil «Turbo» Furunes har vunnet flere NM titler enn de fleste av oss har vunnet lokale klubbkvelder. Turbo har nytt stor suksess som spiller og har det siste året inntatt en posisjon som sjef for den sportslige satsingen hos NBF – Landslagene.

Denne spilleføringen fra finalen i NM Lag bekrefter at Turbo ikke er aktuell som spiller på det kommende EM laget (du tåler vel et sleivspark turbo?)!

Spar ess i utspill fra vest ble stjålet hos nord. Når vi ser alle kortene er det «lett» å se at veien fører greit til hjemgang med å ta for ess-konge i trumf fulgt av ruter konge. Øst kan ta for esset, men nå kan spillefører legge liten når kløver blir spilt tilbake og notere hjemgang.

Men den dyktige Turbo fikk det for seg at han løp inn i en ubalansert fordeling hos motparten og trodde ikke trumfen var fordelt 2-2. han spilte derfor ruter til kongen fulgt av hjerter konge. Nå fulgte ruter 10 til damen og esset hos øst. Spar i retur gikk til kongen hos syd

Nok en gang ville kontrakten gå hjem om spillefører tar ut trumfen med esset, men akk nei. Turbo turte ikke å ta for esset i tilfellet trumfen var fordelt 3-1. Da ville motspillet kunne ta ut nords trumf når de kommer inn og det hele fører til mange sonebeiter.

Jeg synes likevel det var feigt av Turbo når han nå spilte kløver i stedet for å gå for hjemgang.

Motspillet takket for tilbudet og øst stakk nords knekt med damen fulgt av kløver 10 som gikk til kongen og esset. Nok en kløver fra vest kunne øst trumfe med knekten før en ruter ga øst høyning på hjerter dame!