Hva tenker du om denne?

Som du ser av meldingene ble SYD spillefører i 4 etter en overføringssekvens hvor ØV i sonen var aktivt med til 2-trinnet.

Vest starter motspillet med kløver 4, hvordan tror du disse kortene er fordelt og hva er beste spilleplan for hjemgang?


Den aktuelle spillefører vant utspillet med esset hos nord og fortsatte med trumf 10. Øst vant med spar ess, fortatte med kløver til stjeling hos vest. Liten ruter i neste stikk gikk til kongen hos øst som fortsatte med nok en kløver til stjeling hos vest.

Hele spillet så slik ut:

1 beit var ikke noe gøy. Det var uheldig at øst med singleton kløver også var utstyrt med tre spar og at øst hadde to inntak, men var det en sjanse spillefører ikke hadde prøvd ut?

Hvis vi ser nærmere på spillet så har vest meldt inn 1 i rød sone og øst løftet til 2. De har ikke all verden av poeng så da er det kanskje fordeling som ligger til grunn. Videre er vi rimelig sikker på at utspill i vår åpningsfarge er singleton. Normalt er det vel også å regne at vest har meldt inn i sin lengste farge og neppe har mer enn 4-kort hjerter på siden. Nå begynner vi å se konturene av fordelingen hos vest. Det kan være 2-4-6-1, eller 3-3-6-1. Jeg tror ikke det er 3-4-5-1 for da har øst 5-kort ruter og ville kanskje hoppet til 3 for å sperre.

Hvis vest har 3-3-6-1 er det fare for beit. Den kan vi stoppe hvis øst har hjerter dame! Vinner vi utspillet hos blindemann kan vi spille hjerter til knekten. Går det bra vil vi kunne kaste nords ruter på ess-konge i hjerter. Nå har vi både kvittet oss med en taper og ødelagt mulige inntak hos øst! Motparten for for spar ess og en stjeling i kløver, men du noterer overstikk!  

Røft regnet er det 50 % sjanse for denne spilleplanen, kanskje utspillet og resonnementet ovenfor skulle ført frem til at akkurat det var en god nok sjanse spillefører skulle ha benyttet seg av?

 

1 Comment

  1. En annen variant som er interessant, er å forsøke et scissors coup ved å spille vest for hjerter dame. Dvs spille AK i hjerter og kaste ruter, så hj J hvor vi tenker å kaste ruter Q uavhengig av om vest dekker eller ikke. Det ville feilet om det satt slik som det satt aktuelt, men i motsetning til å spille hj til kapp så taper en ikke noe mot de som velger å spille trumf i stikk 2.

    Teorien om ledige plasser satt sammen med redaktørens analyse gjør nok at det er mer sannsynlig at øst har hj Q enn at vest har den. Så i lag kan det nok godt tenkes at hj til kapp med en gang er riktig. Men i par tror jeg den alternative scissors-planen har mye for seg.

Kommentarer er lukket.