Nederland har snudd kampen

Terje Aa - Allan Livgård

Treningskampen mellom Norge og Nederland spilles som en Dobbel-lagkamp med 3 makkerpar. Dette løses ved at ett bord er «master» og impes mot to lukket rom slik at det blir to scoringer, eller kamp 1 og kamp 2. Det blir derfor viktig å lykkes i åpent rom da en feil derfra vil slå ut i begge lagkamper.

På dette spillet hadde Nederland marginene med seg da de var mer aktive i meldingene og meldte en tøff utgang som føyk hjem.

Som vi ser av meldingene var Bakke passiv, men nord hadde kanskje meldt utgang uansett om det hadde kommet 3 fra vest.

Spilleføringen var ganske rett frem etter spar i utspill og ruter i sving som ble sluppet til kongen. Neste ruter vant nord med knekten og nå kunne finessen i hjerter tas med suksess. 10 stikk og 620 var en solid score for Nederland.

De to norske nord-syd parene var ikke like heldige på dette spillet. Som vi ser av meldingene lot de Nederland spille 3 ved begge bord. Den gikk hjem med 9 stikk og ga Nederland 13 imp i begge lagkampene!

Jeg likte Erik Bergs 3 ved hans bord, nå burde kansje Christer Kristoffersen løftet til utgang på mistanke, men han fryktet kanskje 4 fra Nederland som gjerne kunne være spillbar. Passivt var det å la ØV spille 3 og 13 imp kostet den øvelsen.

Livgård – Aa var i praksis sjanseløse da Syd passet på 2 kunne ikke nord gjøre så mye annet enn å si pass. Han måtte fått støtte i hjerter fra syd for å vurdere tiltak etter min smak.

Marginalt, uheldig, men også kanskje litt for passivt?

I skrivende stund har Nederland snudd kampen og leder før de siste to sesjonene spilles søndag.

Følg resultatene HER