Storeslem fra USBF sluttspill

Hampson meldte storeslem

USBF er en egen organisasjon i USA som via trials tar ut de Amerikanske lagene til VM. Slik jeg forstår ble organisasjonen etablert i 2001 og ser ut til å sikre en omfattende uttaksmetodikk. Du møter sterke lag og må yte ditt beste for å fortjene VM plass for USA!

I natt avgjøres finalen for hvem som blir USA 1, så vil det i løpet av uken bli avgjort hvem som blir USA 2.

Les mer på hjemmesiden

Fra dagens spilling har jeg hentet dette spillet som ga store utslag i de fleste kampene.

Som vi ser har ØV spill for 7♠ og 7♥, men det er ikke en veldig god storeslem. Hjerterfargen må være fordelt 2-2, noe som gir drøyt 40 % sjanse.

I «vår» kamp skulle det vise seg å være vanskelig å kommer over utgangsnivå!

Meldingsforløpene gikk som følger

Som vi ser åpnet SYD aktivt med 3♣, kanskje ikke alles valg, men det var mange av syd-spillerne som valgte dette så det er kanskje slik bridgen har blitt?  Vest viste frem begge major og nå satte nord press med 5♣.

Jeg må si 5♥ var en svært forsiktig melding av Stansby, jeg liker Morgans 5nt mye bedre. Dobbelttilpass og essverdier må være bra. Storeslem skal man ikke melde, men lilleslem burde blinke langt frem i panna når makker har presset på med begge major.

13 stikk senere kunne Morgan notere 11 imp

I finalen hvor vinneren blir USA 1 i VM leder Nickell med 40 imp før de to siste sesjonen. Her meldte Greco-Hampson 7♠ for lag Diamond og vant 14 imp da de amerikanskje kjæledeggene Meckstroth-Rodwell stoppet i 5♠!.