Ett motspill å lære av!

Iallefall gjorde jeg det selv da jeg ikke var våken. Jeg satt SYD og hørte motparten melde seg opp i 3NT. Våre utspill er i prinsippet Norsk fordeling.

Makkers utspill var hjerter 8, liten fra blindemann og min konge vant stikket. Vest følger med sekseren. Sånn er det når du er heldig og har en dyktig makker, han spiller ut i din beste farge mot grand!

Min første tanke var at makker kanskje hade spilt ut åtteren fra 10 8 7 x. Hvis det er tilfellet må jeg også ta for hjerter ess slik at ikke spillefører får på damen dobbel. Hvis damen faller under esset vil det være enkelt å hente de fem hjerterstikkene. Har makker damen fjerde ordner alt seg uansett hva jeg finner på!

Hvis makker har spilt ut fra D 10 8 har han også mulighet til å avblokkere damen under esset, altså tar vi for hjerter ess.

Men det gikk ikke som planlagt da makker fulgte med tieren og hele spillet så slik ut

Det var nå posisjonen ble avklart. Jeg skulle selvsagt tatt hjerterstikkene i motsatt rekkefølge for å be makker om å avblokkere, altså hjerter ess i første stikk, så hjerter konge. Når jeg spiller «normalt» med laveste først skal makker ikke avblokkere.

Dette er en sjelden posisjon og jeg kan faktisk ikke huske å ha sett den før. Alstå var det ikke så rart jeg bommet.

Jeg håper du fulgte bedre med enn meg og spilte hjerter ESS i første stikk?