De Tyske doktorene benådes i juksesaken?

I 2014 ble de «tyske doktorene» Elinescu – Wladow funnet skyldig av WBF i anklagene om juks. De skulle angivelig ha benyttet hosting som signal under meldinger og spill.

Dommen lød individuelt på 10 år, men livstid som makkere.

Det tyske bridgeforbundet fulgte WBFs eksempel og dømte de til samme straff i Tyskland.

Doktorene anket dommen inn til Court of Colonia som nå har behandlet denne. Ut fra den informasjonen jeg har klart å hente inn virker det som om de her fikk medhold i sin anke mot det tyske forbundet. Retten uttaler at dommen er for streng og i praksis vil være livstidsdom da doktorene er eldre herremenn. Videre synes dommen urimelig lang da dette var første overtredelse i løpet av en lang karriere innen bridge.

Retten antydet også at det tyske bridgeforbund burde kompensere doktorene for det tap de har hatt på grunn av utestengelsen!

Foreløpig har ikke det Tyske Bridgeforbundet gitt noen uttalelse om saken. Jeg har heller ikke nok kunnskap om rettssystemet til å si noe om dette er en bindende dom eller ikke.

Court of Colonia avslo anken ovenfor dommen fra WBF. Der henvises det til at Court of Arbitration for sport (CAS) er riktig ankeinstans.

Da får vi bare se hva som skjer videre i denne triste saken.

Les mer på det tyske forbundets sider HER