Kolbotn – klar for finalen i NM LAG

Einar Knutsen - En stolt klubbformann i Kolbotn

Klepp ble det første laget som sviktet redaktøren og ikke viste seg tillitten verdi i mine tips om 6. runde.

De tok imot Kolbotn i oppgjør om finaleplass. Det skulle vise seg å bli en jevn affære. Før det siste spillet ledet Klepp med 16 IMP og kunne synes å være sikre, men så kom det krutt på bordet!

Dette ser farlig ut, spill for slem ØV og utgang NS! For å ta igjen ledelsen måtte Kolbotn score minst 1300 poeng.

I lukket rom gikk meldingene som følger

Klepp bommet motspillet og fikk bare for sine to ess og noterte + 100. Ettersom 6♣ ville gi 1370 var en hundrelapp akkurat nok til å unngå den magiske grensen på 1300 for 16 imps.

Men i åpent rom hadde kruttet virkelig blitt fyrt på da meldingene gikk som følger

 

 

Det er sjelden vi ser et slikt meldingsforløp. Slik jeg tolker meldingene har vest varslet om 2 ess og øst vet de mangler ett ess da storeslem meldes, men selvsagt er det god tilpasning og på en dårlig dag har motparten hver sin renons og 6hj spilles hjem. En granatsjanse er det likefult hvor man tar kampen i egne hender, men selvsagt sjanserikt hvis lykken henger seg på! Selv om det er uvanlig, er det slike avgjørelser som med litt hell kan føre deg frem til seier.

Spillerne fra Klepp ble så imponerte at de hverken doblet eller stampet og nå var det plutselig spenning i kampen likevel!

Nord skulle spille ut etter disse meldingene. Selv om det å ta for ess mot storeslem er en god regel fikk han nå ide om at motparten neppe kunne ha hjertertaper slik de meldte. Nord valgte derfor RUTER i utspill!

Og da ble det ille. Spillefører tok en runde trumf fulgt av ess-konge og ny spar til stjeling. Ruter til stjeling og spar til stjeling. Dermed var det to godspilte spar hos øst som vest kunne kaste sine to hjerter på.

Da ble det 13 stikk og 2140 til Kolbotn. Sammenstilt med de 100 Klepp sikret seg i åpent rom ble det netto 2040 til Kolbotn og 19 imp, altså seier med 3 imps! Sluttscoren ble 81-78.

En underholdende avslutning av en spennende kamp. Selv om Klepp nok vil bruke litt tid på å legge dette spillet bak seg gjenstår det bare å ønske Kolbotn lykke til i finalen. Jeg har ikke oversikt over alle finalister i NM Lag, men det er kanskje første gang Kolbotn har spilt seg frem til finale?

Sterkt av et lag med 172 mesterpoeng i snitt pr spiller å spille seg frem til finale i NM LAG!

Gratulerer og lykke til i finalen til Torill Haakenstad, Bente Buan, Kjell Johnny Aspen, Jan Synnestvedt og Knut Karlsen.

  • Artikkelen er oppdatert 7. april etter tilbakemelding fra spillerne om feil meldingsforløp til 7 kløver, dette er nå oppdatert (jeg har bare referert hva spillere har fortalt). Videre er det også varslet at sparfargen var knxxx vs D hos NS ikke Dknxx vs x slik jeg har satt opp. Det har ikke veldig stor betydning, men greit å notere ned.
  • Uansett viste spillet den nerve og spenning vi ofte ser NM kampene har. Begge lag kan alltid lete frem hvor unødvendige imp forsvant, men til slutt er det laget med flest imp som står igjen som vinner og har levert best prestasjon 🙂