Kortene i riktig rekkefølge

Fra en treningskamp har jeg hentet dette spillet hvor oppgaven vår å beholde nok innganger og prikke inn sitsen som kunne gi hjemgang.

Som vi ser av kortene kunne motspillet beitet kontrakten på direkten med ess-konge i kløver og hjerter samt en stjeling i hjerter. Men det er ikke noe opplagt motspill. Øst startet naturlig med ruter til blindemanns ess.

For å unngå stjelinger måtte jeg ta for ess-konge i trumf, men kunne ikke ta ut den siste trumfen da det var nødvendig med to inntak for å både godspille og hente hjerteren. Altså var det nødvendig at den med tredje trumf ikke har dobbelton i kløver eller hjerter!

Derfor hjerter knekt i neste stikk. Motspillet kunne ta sine fire stikk, men vest som satt på den siste trumfen hadde ikke stjeling og nå var kontrakten hjemme.

Aktuelt stakk vest første hjerter og spilte sin siste spar til damen, men da kunne hjerter til damen sette opp fargen med den siste trumfen som overgang.

Tar du ut trumfen før du spiller på hjerter kan motspillet lasjere en gang før de frir seg med ruter til trumf hos nord. Nå er inntaket til å hente godspilt hjerter blåst.