Norge møter England i White House

Christian Bakke

Norge møter England I kvartfinale I den pågående The White House Junior Internationals 2017. Halvspilt er stillingen 24-23 så det er alle muligheter til avansement med 14 spill gjenstående.

Fra innledende runder har jeg hentet dette spillet fra møte mellom Norge og England, en kamp Norge vant 25-18.

 

Spillet viser hvordan en aggressiv konvensjon kan slå feil ut for egen del!

 Som vi ser av meldingene var det forskjellige metoder som førte til samme sluttkontrakt for nord-syd.

Ved bordet der England skulle spille ut fra vests hånd var eneste opplysning at makker har minst 5-kort i en majorfarge og under åpning (Multi 2ruter). At den aktuelle vest valgte å starter motspillet med hjerter er ikke så rart, oddsen var vel for å treffe makker med hjerter!

Uheldig ble det da Christian Bakke vant første stikk med hjerter dame og angrep med kløver. Kontrakten var ikke lengre til å rokke og det kom et par overstikk på kjøpet.

Ved det andre bordet var det norske øv-paret stille i meldingene og nå fikk Marcus Scheie et opplagt spar utspill. Det gikk selvsagt til esset hos makker og ny spar. Nå var det ikke mulig for spillefører å vinne sin kontrakt. Han måtte bare angripe kløver og håpe på en motspillsfeil.

Gutta gjorde ingen feil og en beit ga Norge 11 imp!

Vi håper det går like bra i fortsettelsen. Følg turneringen HER

1 Comment

  1. Gutta tapte dessverre kvartfinalen mot England.

    Men mitt inntrykk er at vi har et sterkt juniorlag som det blir spennende å følge i de kommende mesterskap. Jeg håper gutta bretter opp ermene og slår tilbake ved første anledning.

    Norge er der vi hører hjemme, med ambisjoner om å kjempe om medaljer.

Kommentarer er lukket.