200 og Stray kretsmestere i Vest Agder!

Lørdag ble det en thriller av et KM her i Kristiansand. Helge og Roald Mæsel ledet tidlig og tildels med flere prosentpoeng. Men de siste rundene stoppet det litt opp og da kom forfølgerne opp på sidelinjen.

I turneringens siste spill måtte de dyktige brødrene notere – 200 etter å ha balansert mot en svak 1nt åpning mens Nils og Atle slapp ut 100 for ett plusspill. Dermed gikk de forbi med en seiersmagin på 2 poeng etter 60 spill!

Resultat


Det kommer vel flere spill fra KM etterhvert, men på dette var redaktøren alt annet enn kretsmester i første stikk!

Som du ser av meldingene ble SYD spillefører i 4♠, vest starter motspillet med kløver 4 (norsk fordeling). Nord følger med liten, hva gjør du med mine kort i øst?

En klassiker må gjenkjennes når den dukker opp. Vi ser makker har 5-kort kløver, og normalt enten kongen eller damen. Har makker spilt ut fra damen må vi nå gi spillefører 3 stikk i kløver uansett om vi legger lavt eller går i med knekten .

Men hva om makker har spilt ut fra kongen?

Legger vi i knekten går den til damen hos syd, som nå kan spille liten til tieren og hente sine 3 stikk i kløver.

Men hvis vi bare legger liten i første stikk? Spillefører vinner stikket lavt, men når kløverdamen spilles i neste stikk kan makker dekke med kongen og vår knekt stopper det tredje stikket til spillefører!

Dere har sikkert gjettet var jeg gjorde? Jeg la i knekten og håpet makker hadde spilt ut fra KD eller at spillefører satt med kongen og ikke turte ta finessen etterpå da jeg kunne ha D kn x.

Hele spillet så slik ut

Selvsagt fant spillefører ut av dette og kløver til tieren fulgte i neste stikk, på kløver ess forsvant en hjerter. Flaut av en kretsmester, her er det bare å øve!