Bridgespillere inn i den olympiske komité?

Den italienske storspilleren Alfredo Versace er lansert som kandidat til å bli styremedlem i den Italienske olympiske komiteen – CONI. Valget avholdes 10 april.

Kan det være en ide å lansere Boye Brogeland til et verv her på berget? Den siste ukes nyheter tyder på at Boye kunne tatt en prat med for eksempel håndballforbundet og lært bort litt om etikk og moral.

 Topplaget i håndball, Elverum, fikk FIRE mann utvist de siste minuttene av nest siste kamp i grunnspillet etter at treneren ga beskjed om at de skulle pådra seg rødt kort.  Formålet var at disse fire (tilfeldigvis noen av de beste) skulle sone straffen i siste kamp av grunnspillet. Alle hadde gule kort fra før som de ville tatt med seg inn i sluttspillet, men det røde kortet sletter da gammel historikk og gir utestengelse i neste kamp. Elverum var i en tabell situasjon hvor siste kamp i grunnspillet ikke hadde betydning for dem, og fikk på denne måten den best mulige posisjonen til sluttspillet (ingen spillere tar med seg gule kort inn i sluttspillet).

Dermed stiller Elverum svekket lag i siste kamp hvor de møter et lag som kjemper for å unngå nedrykk. Dette har selvsagt fått sinnene i kok hos de andre lagene og etikk og moral kommer i søkelyset.

Det ble tatt opp en tilsvarende sak fra bridgen her på Kvangraven.no for litt siden. Da var tema et lag som hadde tapt i siste kamp for en mostander slik at det antatt sterkeste laget ble slått ut før sluttspillet. Taktisk perfekt, men dårlig sportsånd?

link til saken HER

Benytt gjerne anledningen til å si hva du mener om dette i kommentarfeltet!

 

 

1 Comment

Kommentarer er lukket.