Finaletap for Boye og Espen – En fin slem

Espen og Boye

Selv om det ble tap i finalen mot topplaget NICKELL har Boye og Espen all grunn til å være fornøyd med innsatsen i Vanderbilt. Nok en gang har de markert seg som ett av verdens ledende makkerpar. De er ledestjerner for norske spillere med ambisjoner om å nå internasjonalt nivå på sitt spill.

Fra semifinalen i Vanderbilt mellom SCHWARTZ og CAYNE henter vi frem en fin slem meldt av Boye og Espen.

I åpent rom stoppet Cayne-Graves i 5♣ etter en forsiktig vurdering i en sleminvitt. 12 stikk var ikke til å stoppe.

Boye og Espen hadde større ambisjoner og nådde den fine kontrakten 6♣. Slik jeg forstår meldingene var de i en lebensohl posisjon over 2♦x,dermed var 3♣ en konstruktiv melding. Nå fant Espen nøkkelmeldingen da han splintret 4♦ for å vise kortfarge i ruter og kløverstøtte. Boye kunne meldt direkte over innmeldingen, men ønsket å være forsiktig hvis makker hadde åpnet tynt – her tar de vare på hverandre i alle posisjoner!

4 NT var Blackwood , etter 3 ess i svar spurte Boye med 5 hjerter om makker var renons i ruter! En spennende system-gadget å lære av.

Utspillet var hjerter til nords ess. Nå fulgte kløver konge og dame. Da begge motspillere fulgte var det «bare» å fortsette med spar dame, spar til kongen og spar ess. Spar til stjeling ble nå fulgt av kløver til ess og stående spar for hjemgang.

Legg merke til teknikken hvor Boye tar K D i kløver for å bevare esset som inntak for å håndtere sparen 4-2 og evt kløveren 3-1.

Dermed ble det 13 imp til gutta i den viktige tredje sesjonen som avgjorde kampen om finaleplass.

2 Comments

  1. Er det ikke en feilrecording fra operatøren på BBO her? Kan det virkelig stemme at Boye passa i åpning med 11 hp og en fin sekskortfarge? Om så, kan han vel ikke passe over innmeldingen 2ru også? Om de to første passene er rett, så kan han da ikke melde bare 3kl, uansett Lebenhohl eller ikke..
    Jeg tipper Boye åpna med 1kl og Espen svarte 1hj (spar). Da ser resten fornuftig ut.

    Eller kanskje flere enn meg bør bli invitert til Flekkefjord for å lære å melde?

    • Jeg har sjekket, oppgitte mld er korrekt. Boye var forsiktig etter 3hånds åpning, noe mange av oss kan lære av 🙂

Kommentarer er lukket.