Slemspill med sving fra Vanderbilt

David Bakhkshi

Det er gøy å bakspille de sterkeste lagene i mesterskapene. Fra Vanderbilt kommer det her et par spill hvor det var lagkameratene til Boye og Espen som svingte fra helt elendig til toppnotering!

Dette var sesjon 2 av 4 i semifinalen mot lag CAYNE. Bakshi – Gold hadde en jevn liste med 3 spill igjen så kom dette spillet opp.

Som vi ser av meldingene gikk det ikke så bra for gutta. I gunstig sone velger Bakshi å strekke sin 6-kort hjerter til åpning på 3-trinnet.

Hadde min makker åpnet slik ville jeg tenkte lille eller storeslem og sikkert meldt 5NT som spør på topphonnører i trumf.

Men denne avtalen hadde nok gutta i orden og Gold er tydelig forsiktig da han antyder slemambisjoner med 4♣. Når syd nå dobler er jeg usikker hva de har av avtaler, men slik jeg spiller ville 4♥ vist minimum. I gunstig sone kunne han nok hatt damen sjette uten for mye på siden så dette ble feil. Det ser vi også av Golds pass, han kunne ikk tro makker hadde en god 6-kort hjerter eller syv!

Som vi ser av meldingene var det letter for Tokay etter makkers svake to. Han benyttet 2NT som spørremelding og jeg vil tro 3♦ viste en grei 6-kort farge, det var da nok for Tokay som meldte den fine slemkontrakten.

Etter en safe-spilleføring ble det 980 mot 510 og 10 imp til lag CAYNE.

Bakshi-Gold sløste ikke bort neste spill på å gråte, nå var de tilbake i storform . Spillet så slik ut

Som vi ser av meldingene fant de frem til den beste kontrakten – 7♣.

En kommentator på BBO lurte på hvor mange ganger Gold skulle melde ruter på renons. «if he bid it once more mayb he gets to play there» var den tørre kommentaren.

Gutta hadde nok bedre kontroll enn det kunne se ut som. 2♦ var en variant av Flannary, det vil si en åpningshånd med 4-kort spar og minst 5-kort hjerter!

2 NT var spørremelding og 3♦ antar jeg fortalte om kortfarge. 4 og 5 ♣ var naturlige meldinger og Gold gikk naturlig på med 5♦ når han vet makker har lang kløver. Når vest hentet frem cue-bid med 5♠ vokste Golds kort til himmelen og han hoppet direkte til 7♣.

Det tok ikke lang tid før hjemgang kunne noteres og 12 imp tilbake da motparten stoppet i 6♥ i lukket rom.

Halvspilt i semifinalen er det jevnt, gutta er ca 15 imp bak og har alle muligheter til å spille seg til en finale.