Om å krype til korset – av Snorre Aalberg

Snorre Aalberg

 Vi har et nett-troll i Søgne. Han har alltid rett svar i følge han selv. Om hele verden er i mot han, spiller ingen rolle. Det er nytteløst  å argumentere, fordi han hører ikke på sunn fornuft. Ører og øyne er lukket for at også andre kan ha noe fornuftig å si. Det siste er kommunesammenslåingen her på Sørlandet, der Regjeringen kommer til å tvinge Søgne, Sogndalen og Kristiansand sammen til en kommune. Endelig noe fornuftig fra en ellers håpløs regjering, spør du meg.

Nett-trollet er selvsagt i mot denne sammenslåingen, men han ber alle slappe av. «Det er flere avhoppere i regjeringspartiene, slik at saken kommer ikke til å få flertall på Stortinget», skriver han på Facebook. En aktiv Høyrepolitiker svarte og sa at han kjente godt til denne saken og det var ingen i Venstre, Høyre eller FrP som kom til å bytte side. Derfor ville han vite hvem den/de kommende svikerne skulle være og hvem som i tilfelle var sannhetsvitne. «Jeg utleverer ikke kildene mine til fienden», var svaret fra trollet.

Parallellen er invittutspill igjen. Alle vet hva jeg er svoren tilhenger av, men jeg har ikke alltid rett. Kildene mine deler jeg mer enn gjerne også. Her er spillet og du kan jo prøve å beite 3NT.

En toppspiller som Versace klarte å safe seg til en beit i 3NT. Mot meg hadde han vunnet lett, fordi jeg hadde neppe funnet ruter ut. Om jeg hadde trukket en farge i hatten og den hadde blitt ruter, ville det i så fall blitt nieren for å fortelle at jeg leita etter makkers farge. Da hadde det blitt minst ni stikk.

Espen starta med ruter seks og nå skal du se hvor fint det kan være å ikke fortelle spillefører hele historien og hvem som har fargelengdene.

Ruter gikk til Boye sitt ess og mer ruter. Spardamen seilte til kongen før Boye godspilte ruteren. Hjerter til esset og spar til tieren gikk fint.

Når hjerterkappen går, er det 2 + 3 + 2 + 2 = 9 stikk. Versace trodde at det var utspilleren som hadde en eventuell ruterlengde, så han skulle gardere seg mot hjerterdamen dobbel bak. Derfor hjerter til kongen (!), spar til esset og hjerter mot knekten. Den kunne Boye vinne med damen foran og han hadde to ruteren som sto. En beit!!

Jaja, en kan tape et og annet slag, men likevel vinne krigen.