Åpner du like tynt som Espen Lindqvist?

Tynne åpninger slår ikke like bra hos alle meldeteoretikere. Personlig har jeg satt pris på å åpne meldingene ved enhver anledning, men har kanskje satt strengere krav til åpningshender etterhvert.

Fra kvartfinalen i Vanderbilt har jeg lånt dette spillet hvor Espen Lindqvist hentet frem en tynn åpning og ble rikelig belønnet.

Hadde du valgt å åpne østs hånd på dette spillet?

På dette spillet var Espen Lindqvist mer agressiv enn sin motspiller Reese Milner da han valgte å åpne dette spillet med østs hånd. Syd gikk naturlig innpå med 1NT og da falt øksen fra Boye Brogeland. Flukten til 2 skremte ingen og det hele endte med 3 doblete beit og 800 til de norske farger.

I lukket rom startet øst med pass og da fikk NS spille 2 udoblet med 4 sonebeit. Det ga 9 imp til lag Schwartz som har startet kvartinfalen mot Lall meget solid.

Jeg skal ikke påstå tynne åpninger er rett eller galt, men i gunstig sone er det kanskje greit å strekke kortene noe?

Uansett gøy å se gutta sitte i dytten, la oss håpe det bærer videre til semifinale!

 

2 Comments

  1. Jeg tror ikke Espen hadde åpnet med f.eks D432 i hjerter og K2 i ruter. De fine mellomhonnørene synes jeg kompenserer for manglende bildekort. Et annet poeng er at med overføringssvar på 1kl, har han greie gjenmeldinger. I det øyeblikket makker har en major er det tilpass og hånda stiger i verdi. Går det 1kl-1sp og Espen må gjenmelde 1NT, er det tynt, men da blir 109 i hjerter og ruter 10 gode. Soneforholdene gjør det mer fristende å åpne.

    • det er en kunst å spille med tynne åpninger. selv i presisjon kan det falle feil ut hvis kvaliteten på kortene blir for dårlig. Er enig i at mellomkort kompenserer, men dette er ikke en øvelse for urutinerte spillere.

      Boye og Espen vant forresten sin kvartfinale og måter CAYNE i semifinalen (fredag kveld/natt norsk tid).

Kommentarer er lukket.