Flau spilleføring av Nils

Rundekampen med 2 imp i differansen hadde selvsagt mange spill hvor det forsvant imp for begge lag. Det som er mest irriterende er der hvor man selv spilte bort kontrakter eller åpenbart meldte feil.

På dette spillet var jeg noe utradisjonell da jeg meldte inn 1♦ som SYD. 1NT var kanskje også en farlig melding, men på den annen side kan det flyte mange stikk ettersom vi sitter bak fargene til motparten.

Kløver 9 i utspill fra vest gikk til knekten fra øst som også tok for esset. Nå fulgte spar til damen fra syd og esset hos vest. Neste spar løp til kongen på hånden.

Utfra meldingene vet vi nå at øst har hjerter ess. Spørsmålet er hvordan de røde fargen sitter fordelt. Jeg spilte sløvt kløver for å sette opp de to stikkene der, men nå satte øst opp beiten ved å spille nok en spar. Dermed var østs siste spar godspilt med hjerter ess inntakt.

Hadde jeg tenkt meg litt mer om skulle jeg selvsagt spilt HJERTER til KONGEN (for å sikre mot E kn hos øst) og ikke kløver. Øst vinner med hjerter ess, men kan nå ikke ta for kløver dame (for det bygger stikk til meg og gir kontrakten).

Posisjonen er denne

Altså må øst spille mer spar som nå løper til knekten hos nord. Nå følger hjerter dame og hjerter 10. Vest vinner med knekten, men har bare røde kort igjen og spillefører tar resten!

Ganske enkelt, og ganske flaut at jeg ikke spilte slik. Men da er det kanskje også fortjent at det ikke blir flere NM Kamper for denne gang!