Norske Juksepaver – denne gangen melder de slem!

Når du ser alle kortene er det lett å telle til 12 stikk med spar som trumf. Men når du ikke har god nok kunnskap om hvordan du skal melde deg frem til 6♠ blir det desverre litt for dumt.

Dette spillet er hentet fra «best off» av våre juksevenner.

Som vi ser av meldingene var det noe rart meldt. Nord som åpnet med pass tok igjen med renter da han først valgte å underslå firekortsstøtte til makker og juge på seg ett par poeng med 3♦  for så å løpe rett i Blackwood og dundre sluttkonrakten til slem.  Mye tyder på at makkerparet benytter den gamle gode 4-ess blackwood så her var det helt uten kontroll de kunne gjerne manglet E K i kløver for alt nord kunne vite.

Tøft nok, men hvordan kunne han gjøre dette med to små kløver etter motpartens innmelding?

Når vi ser på forrige utspill og noen av de andre spillene så begynner vel 60 % på over 500 spill å forklare seg greit. Melder du slik på alle spill blir det iallefall mindre enn 50 % som snitt på 500 spill!

Men selvsagt satt ruteren 3-3 hos motparten og 12 stikk var bare å notere, kalkulert risiko av Nord eller var han opplyst om kortenes fordeling før han la ut på et tvilsomt meldingsforløp?

Spilleren som meldte kortene slik har forøvrig benevnt seg selv som «Expert» på BBO.

Shame on you!

9 Comments

 1. Det var en blanding av trist og morsomt å lese igjennom BBO katalogen til dette makkerparet. På en side var jukset så dårlig kamuflert at det ble komisk, på den annen side blir jeg lei meg når jeg ser at selv BBO frister folk til å jukse inn en seier.

 2. Merkelig meldt ja, men vil vel tro at HOPP til 3ru indikerer en eller annen form for spartilpass? Tror faktisk ikke han har underslått men vist spar i dette tilfellet Nils 🙂

  • Om det så er tilfelle Break, så er det vel om mulig mer unaturlig å gå videre om man har vist ruter og sparstøtte:) ..intet mer att fortolla…

 3. Det gjør absolutt ikke saken noe bedre Break. Da har han tømt handa og makker har plassert kontrakten 🙂

 4. Nå sier ryktene at de skyldige har tilstått og lovt å holde sin sti ren videre.

  Selv om forklaringen «en opplæringssituasjon som kom ut av kontroll» i beste fall må sies å være tynn, får vi være glad for at de skjønner alvoret. Så får historien vise om det ble sånn.

  Jeg er glad for alle som med sitt engasjement nå har sikret at flest mulig ble gjort kjent med hendelsen og kanskje hindrer at andre blir fristet til samme snarvei.

  • Veldig lovende å høre at de involverte har innrømmet sin brøde. Det gir håp om at man kan slutte med slike snarveier. Vi er nødt til å sette fokus på disse problemene om vi skal kunne bevare bridge som et seriøst og vidunderlig spill.

 5. Absolutt rart meldt, det skrev jeg jo.
  Men jeg tror ikke de har benektet spartilpass da de hoppet til 3♦ — som Boye skriver så er det et fit jump. Å gå videre etterpå er selvsagt sykt ?

 6. Det jeg mener er at det er viktig å være pinlig korrekt når man gjengir slike spill og anklager (er vel rimelig sikkert i dette tilfellet) – da bør det ikke stå «underslår firekortstøtte».

  Ellers er jeg veldig fornøyd med at noen fillerister de som holder på med slikt tull – enten det måtte være på BBO, klubben eller ute i den store verden ??

Kommentarer er lukket.